Vinkit

Kinkun Paisto ala Henkan Faija

Joulukinkun paistaminen alkaa kinkun rauhallisella sulattamisella. Käärin kinkun 4-5 päivää ennen paistoa runsaaseen sanomalehteen ja laitan muovikassiin. Siirrän paketin sulamaan muutaman asteiselle lasikuistille – jääkaappi on yhtä hyvä vaihtoehto.

Noin 12 tuntia ennen paistoa otan kinkun huoneenlämpöön. Lihalämpömittarista kannattaa tarkistaa, että sisälämpö on noin kymmenen astetta ennen uuniin laittoa.

Mikäli tykkää rapeasta siannahkasta ja saksalaistyyppisestä possusta, paistamisen voi aloittaa tekemällä pintaan ristikkäisviillot. Liha laitetaan aluksi 225 asteiseen uuniin nahkapuoli ylöspäin tunnin ajaksi. Tämän jälkeen uunin lämpötila lasketaan 110 asteeseen. Kinkkua ei peitetä ja uuniritilän alle kannattaa laittaa vedellä täytetty uunivuoka.

Toinen vaihtoehto on kypsentää kinkku paistopussissa. Uunin lämpö on alusta asti noin 110 astetta. Kun kinkku on saavuttanut toivotun sisälämpötila (75-85 astetta), ota kinkku uunista ja kuori pinnalta ylimääräinen rasva. Tämän jälkeen levitä pintaan ensin runsaasti mietoa sinappia, korppujauhoja ja tämän jälkeen pistele pintaan runsaasti neilikoita. Siirrä kinkku 225 asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi tai kunnes sopiva pintaväri on saavutettu.

Muista että kinkku jatkaa lämpenemistä vielä uunista ottamisen jälkeen. Tämän vuoksi ei kannata jatkaa kypsyttämistä ”varmuuden vuoksi”.

Itse pidän enemmän ensimmäisestä, paistovaihtoehdosta. Teen yleensä aina perinteisen sinappihunnullisen version, koska se tuo joulun tunnelman.

Juicen sanoin: ”Ihminen on sitä mitä hän syö.”

Terveisin

Kinkku Faija

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Will
    4 lokakuun, 2021 at 09:47

    Thanks very nice blog!

  • Leave a Reply